НБУ дозволив нерезидентам відкривати рахунки в банках України

Читать на русском
Національний банк надав можливість відкривати рахунки в банках України юридичним особам-нерезидентам.

Національний банк надав можливість відкривати рахунки в банках України юридичним особам-нерезидентам, у тому числі іноземним інвестиційним фондам та компаніям з управління активами, що діють від імені таких інвестиційних фондів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

Як зазначили в прес-службі, водночас НБУ запровадив механізм виявлення банками серед юридичних осіб-нерезидентів компаній-оболонок, що дасть можливість не допустити використання послуг банків для відмивання доходів, одержаних злочинних шляхом в Україні та за її межами.

У НБУ вважають, що спрощення в порядку відкриття рахунків позитивно вплинуть на умови ведення бізнесу в Україні завдяки таким новаціям:

скасування подання клієнтами банків під час відкриття рахунків картки зі зразками підписів – відтепер розпорядження рахунком здійснюватиметься на підставі переліку осіб, які відповідно до законодавства мають на це право, та що не потребує нотаріального посвідчення; зміна найменування юридичної особи не передбачає закриття діючих рахунків. Положення документа не містять також режимів рахунків клієнтів (тобто обмежень стосовно проведення операцій з рахунками), а лише визначають деякі особливості здійснення операцій за рахунками окремих клієнтів.

Нагадаємо, новий закон «Про валюту і валютні операції», який замінив декрет Кабінету міністрів 1993 року про валютний контроль, набрав чинності 7 лютого 2019 року. Нова система валютного регулювання, затверджена постановами Національного банку, передбачає низку послаблень на валютному ринку. Загалом із 7 лютого введені в дію більше 20 послаблень

Крім того Національний банк вирішив знизити 1 березня норму обов'язкового продажу валюти експортерами з 50% до 30%, дозволив з 7 лютого репатріацію дивідендів та з 7 лютого скасував вимогу попереднього резервування валюти (правило Т+1).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: