НБУ і Мінфін оцінили ризики для фінансової системи

Читать на русском
Підкреслено важливість збереження поточної динаміки співпраці із міжнародними фінансовими організаціями.

Учасники першого в цьому році засідання Ради з фінансової стабільності вважають, що ризики для стабільності фінансової системи України з кінця 2018 року знизились.

Про це повідомляє прес-служба НБУ, пише «Слово і Діло».

Як зазначили в прес-службі, надходження експортної виручки та збільшення портфельних інвестицій нерезидентів в ОВДП сприяють помірному зміцненню гривні, банківська система також демонструє стабільну та прибуткову діяльність.

Водночас, учасники зазначили, що у 2019 році зростання економіки уповільниться через послаблення зовнішнього попиту та необхідність дотримуватися жорсткої монетарної та фіскальної політики, завдяки чому триватиме зниження інфляції.

«Серед ключових ризиків - більш стрімке уповільнення світового економічного зростання та темпів зростання країн - торговельних партнерів України, а також можлива несприятлива динаміка на товарних ринках», - йдеться в повідомленні НБУ.

Підкреслено важливість збереження поточної динаміки співпраці із міжнародними фінансовими організаціями, вчасного виконання взятих Україною зобов’язань та отримання запланованих траншів фінансової допомоги.

Це необхідно для безболісного проходження періоду пікових виплат за зовнішнім боргом та подальшого проведення реформ.

До складу Ради з фінансової стабільності входять за посадами голова НБУ, міністр фінансів (співголови Ради), голова Нацкомфінпослуг, директор-розпорядник ФГВФО, заступник голови НБУ, заступник міністра фінансів та інші.

Міністерство фінансів констатує, що державний бюджет в 2018 році виконано з дефіцитом у 59,3 млрд гривень.

Також, Міністерство фінансів 25 березня погасило третій купон в розмірі 110,6 млн доларів за єврооблігаціями з терміном обігу до 2032 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: