Військові випробували модернізовану «Вільху-М»

Читать на русском
На військовому полігоні в Одеській області відбулися випробування модернізованого комплексу Вільха-М,  ракети якого здатні вражати ціль на майже вдвічі більшій відстані, ніж ті, що наразі перебувають на озброєнні.

На військовому полігоні в Одеській області відбулися випробування модернізованого комплексу «Вільха-М», ракети якого здатні вражати ціль на майже вдвічі більшій відстані, ніж ті, що наразі перебувають на озброєнні Збройних сил України.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після завершення випробувань, передає прес-служба відомства.

Ракети «Вільха» запускають у серійне виробництво. Як це посилить Україну?Міністр оборони повідомив, що Україна починає серійне виробництво ракетного комплексу Вільха. Про озброєння поговорили з експертами.

За його словами, в минулому році розпочалося серійне виробництво потужного ракетного комплексу «Вільха», взятого на озброєння ЗСУ, «керовані ракети якого точно вражають ціль на відстані 70 км».

«Але наші конструктори та виробничники продовжували наполегливу роботу з подальшого вдосконалення ракетної техніки, і сьогодні відбулися дуже важливі випробування модернізованого комплексу «Вільха-М», нові ракети якого вражають ціль вже на відстані 130 км», - наголосив він.

Турчинов зазначив, під час випробувань було перевірено застосування ракет для знищення цілей на максимальній дальності, а також точність і ефективність знищення цілі.

Він додав, що найближчим часом очікується завершення розробки нового покоління ракет цього класу, здатних вражати цілі на відстані 200 і більше кілометрів.

Раніше стало відомо, що українська армія укомплектована основними зразками озброєння та військової техніки на 85%.

Також Порошенко розповів про нове озброєння ЗСУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: