Порошенко розповів про нове озброєння ЗСУ

Читать на русском
Україна матиме і вже має крилаті ракети і високоточну систему залпового вогню, заявив глава держави.

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна рішуче рухається в НАТО і продовжує розробляти нове озброєння, в тому числі ракети.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав у четвер, 7 березня, під час інтерв'ю українським телеканалам, відповідаючи на питання про готовність України розробляти власні ракети після припинення дії договору ДРСМД, повідомляє прес-служба глави держави.

«Ми рішуче рухаємося в НАТО... Сьогодні ми маємо якісну нову армію, яка по-новому озброєна. Зокрема, у нас будуть ракети. І вже є - в тому числі комплекс крилатих ракет Нептун, який пройшов випробування. Також є нова високоточна система залпового вогню підвищеного радіусу дії Вільха. Ми серйозно вдосконалили Стугну як протитанковий комплекс. Зараз ми маємо систему придушення засобів радіоелектронної боротьби противника», - підкреслив Порошенко.

Він також зазначив, що Україна в НАТО йде не з простягнутою рукою, а як повноцінний партнер, який володіє армією, входить до десятки найбільш ефективних армій Європи, «що захищає не тільки свою територію, а захищає свободу, демократію, зупиняє агресора в центрі Європи» .

Президент пообіцяв розвивати ракетні технології та ефективну співпрацю в оборонно-промисловій сфері з основними країнами-членами НАТО.

Нагадаємо, в лютому Україна представила ракетні комплекси на виставці в ОАЕ. Демонструвалися моделі наземного комплексу крилатих протикорабельних ракет Нептун і високоточної системи залпового вогню Вільха.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: