В Україні провели фінальні випробування ракети «Вільха»

Читать на русском
Петро Порошенко взяв участь у завершальних випробуваннях вітчизняного ракетного комплексу Вільха та поставив завдання почати його серійне виробництво вже цього року.

Президент Петро Порошенко взяв участь у завершальних випробуваннях вітчизняного ракетного комплексу «Вільха» та поставив завдання розпочати його серійне виробництво вже цього року.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

До яких країн Україна експортує зброю?Аналітики Слова і Діла розібралися, яку частку тримає Україна в світовому експорті озброєнь та до яких країн їх поставляє.

«Поставив завдання, щоб ракета («Вільха» – ред.) пішла в серійне виробництво вже в 2018 році», – зазначив глава держави.

Він також розповів, що взяв участь у завершальних випробуваннях «Вільхи».

«Чому це так важливо? Не лише тому, що українська армія нарешті отримає високоточну зброю, яка значно підвищить ефективність дій підрозділів Збройних сил. Це важливо й тому, що ракета «Вільха» зібрана повністю з українських комплектуючих», – підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, «Вільха» – український проект зі створення ракетного комплексу з коригованим боєприпасом. Комплекс розроблений на основі радянської реактивної системи залпового вогню 9К58 «Смерч» калібру 300 мм.

Уперше про проект «Вільха» президент Петро Порошенко заявив 27 січня 2016 року на засіданні РНБО. Ракета розробляється спільними зусиллями фахівців конструкторських бюро «Південне» та «Луч».

Раніше стало відомо, що міжнародні навчання Combined Resolve Х за участю України проходять у Німеччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: