Посольство США відреагувало на зміну статуту «Нафтогазу»

Читать на русском
Посольство США в Україні стурбоване скороченням повноважень наглядової ради Національної акціонерної компанії Нафтогаз України.

Посольство США в Україні стурбоване скороченням повноважень наглядової ради Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Twitter посольства.

В посольстві США відзначили, що уважно розглядають несподівані зміни до статуту «Нафтогазу» й стурбовані можливими наслідками цих змін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України скоротив повноваження наглядової ради «Нафтогазу». Зокрема, серед іншого посилено повноваження уряду як акціонера НАК у прийнятті рішень, які стосуються повноважень наглядової ради. У статуті «Нафтогазу», всупереч нормам законодавства, уряд закріпив за собою право призначати і звільняти менеджмент компанії.

Крім того, наглядовій раді доручили до кінця тижня продовжити контракт з головою правління Андрієм Коболєвим на нових умовах. Також у контракті прописані умови, при яких він може бути достроково розірваний.

Зазначимо, корпоративна реформа «Нафтогазу» була однією з умов для відкриття кредитної лінії у розмірі 300 млн дол. на закупівлю газу в жовтні 2015 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: