Кабмін змінив умови управління «Нафтогазом»

Читать на русском
Кабмін вніс зміни до статуту Нафтогазу, наділивши збори акціонерів повноваженнями на обрання і звільнення голови та членів правління без подання наглядової ради.

Кабмін змін Кабінет Міністрів вніс зміни до статуту НАК «Нафтогаз України», наділивши збори акціонерів повноваженнями на обрання і звільнення голови та членів правління без подання наглядової ради.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на оприлюднену 21 березня в газеті «Урядовий кур'єр» постанову №226 від 6 березня 2019 року.

Згідно з цією постановою, відповідні зміни внесено до положення про збори акціонерів і правління нової редакції статуту.

Кабмін також окремо прописав у документі, що день закінчення терміну дії контрактів із членами та головою правління є днем їх звільнення.

Новий статут також передбачає реформування НАК із публічного в приватне акціонерне товариство.

НАК «Нафтогаз України» об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.

Нагадаємо, що 20 березня прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду повідомив, що Кабмін ухвалить рішення про продовження контракту з правлінням НАК та його головою Андрієм Коболєвим.

Як відомо, наглядова рада НАК «Нафтогаз України» запропонувала уряду оновлений склад правління, у якому пропонується залишити головою НАК Андрія Коболєва.

13 березня Наглядова рада «Нафтогазу» рекомендувала продовжити контрактіз Коболєвим щонайменше на рік — до 2020 року.

Коболєв заявив, що збирається спрямувати на благодійнйсть усі доходи, які він отримає на своій посаді в держкомпанії до кінця року.

До цього Гройсман на одному із засідань уряду заявив, що зарплати керівників «Нафтогазу» повинні бути «ринковими», а не «захмарними».

Минулого року Наглядова рада НАК «Нафтогаз України» проголосувала за виплату бонусів правлінню компанії в зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражі над російським «Газпромом».

Затверджений розмір бонусів становить 1% від суми виграшу (в даному випадку - 4,56 млрд доларів). Таким чином, правлінню підлягає виплата в розмірі 45,6 млн доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: