Зведення штабу ООС 3 квітня: 15 обстрілів, є загиблі та поранені

Читать на русском
Бойовики незаконних збройних формувань 15 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, внаслідок обстрілів двоє українських військовослужбовців загинули.

Бойовики незаконних збройних формувань 15 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, внаслідок обстрілів двоє українських військовослужбовців загинули, ще двоє отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил вранці в середу, 3 квітня, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 2 квітняСитуація на сході країни на 2 квітня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«2 квітня російські окупаційні війська 15 разів обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил, при цьому 14 разів застосували заборонене мінськими домовленостями озброєння з витратою 103 боєприпасів калібрів 152, 120 і 82-мм... Внаслідок обстрілу двоє військовослужбовців Об'єднаних сил загинули і двоє отримали поранення» , - йдеться в повідомленні штабу ООС.

Керований хаос: що придумала РФ і коли активізують питання ДонбасуЧерез два дні Україна обиратиме президента. У РФ тим часом продовжують говорити про те, що вони чекають приходу мирної влади. Про перспективи відновлення переговорів щодо Донбасу, поговорили з експертами.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» було здійснено вісім обстрілів: із мінометів калібрів 120 і 82-мм - в районі Верхньоторецьку; тричі - з мінометів калібру 120-мм, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - біля Широкино; двічі - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї - поблизу Авдіївки; з автоматичних станкових гранатометів - в районі Гнутового; з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - біля Водяного.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» бойовики відкривали вогонь сім разів: тричі - з артилерійських систем калібру 152-мм, мінометів калібрів 120 і 82-мм і стрілецької зброї - в районі Новозванівки; тричі - з мінометів калібру 120-мм і автоматичних станкових гранатометів - в районі Попасної; з мінометів калібру 120-мм - поблизу Катеринівки.

«Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об'єднаних сил», - підкреслили в штабі ООС.

За даними української розвідки, 2 квітня вогнем були знищені три бойовики, ще вісім поранені.

«З початку поточної доби обстрілів позицій наших військ не зафіксовано», - резюмували українські військові.

Раніше на Донбасі були знеструмлені шахти трьох держпідприємств.

Також нагадаємо, в Кремлі відповіли Зеленському на слова про Донбас і Крим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: