Карта ООС: ситуація на сході України на 2 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 2 квітня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби на лінії бойового зіткнення ворог суттєво збільшив кількість прицільних обстрілів по оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил.

Загалом протягом минулої доби, 1 квітня, російсько-окупаційні війська здійснили 18 прицільних обстрілів. При цьому, ворог випустив по наших мужніх захисниках понад 20 мін різних калібрів.

Підрозділи Об’єднаних сил вели адекватний вогонь у відповідь черговими вогневими засобами та придушували ворожу збройну активність. За повідомленням розвідки Штабу ООС, протягом минулої доби у складі російсько-окупаційних військ є втрати у живій силі та техніці.

На жаль, як інформує Штаб операції Об’єднаних сил, внаслідок ворожих обстрілів троє захисників України отримали поранення. Наразі наші герої отримують необхідну кваліфіковану допомогу у військових медичних закладах.

Луганський напрямок

Російські окупанти порушили режим тиші 13 разів.

При цьому, 6 разів під ворожими обстрілами перебували наші мужні захисники Кримського. Противник вів обстріли по оборонних позиціях Об’єднаних сил поблизу цього населеного пункту з мінометів 120-го та 82-го калібрів, гранатометів та іншого піхотного озброєння. Перший ворожий обстріл відбувся о 07:00 ранку, решту п’ять окупанти здійснили з близько 19:00 до опівночі.

Окрім цього, після 16:10 російсько-окупаційні війська випустили декілька мін 82-го калібру та вели обстріли з гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів по оборонцях Зайцевого.

Близько 17:00 наші захисники Новолуганського зафіксували розриви 5 ворожих мін калібру 120 мм.

Також ввечері російсько-окупаційні війська здійснили збройні провокації з гранатометів та великокаліберних кулеметів поблизу хутора Вільний, Новолуганського та Новотошківського, двічі – в районі Золотого-4.

Донецький напрямок

Зафіксовано 5 ворожих обстрілів. Тут окупанти заборонені калібри озброєння не застосовували.

Противник вів вогонь зі стрілецької зброї двічі: зранку та пізно ввечері по оборонцях н.п. Піски, з гранатометів та великокаліберних кулеметів з 17:30 – в районі Новотроїцького, з 19:35 – з гранатометів поблизу Авдіївки, та з 20:00 окупанти застосовували великокаліберні кулемети по захисниках Лебединського.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 2 квітня

Від початку поточної доби станом на 12:00 з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 1 прицільний мінометний обстріл.

З 06:00 ранку, протягом 40 хвилин, окупанти випустили 5 мін калібрів 120 та 82 мм по нашим оборонцям Верхньоторецького. Ворог вів обстріл з напрямку окупованого села Михайлівка.

За наявною інформацією, втрат від початку поточної доби у складі захисників України немає.

Підрозділи Об’єднаних сил пильно та мужньо виконують бойові завдання із оборони України від збройної агресії Росії, та готові до будь-яких підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: