2-й тур без Тимошенко: за яку посаду політик спробує поборотися надалі

Читать на русском
Василь Моканполітолог

Соціологія показувала, що Тимошенко на третьому місці. Називати зараз усі без винятку дані екзит-полів замовними та продажними, не погоджуватися з результатами – дуже примітивно.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Василь Мокан.

«Звичайно, Тимошенко не визнає своєї поразки, боротиметься до останнього. Однак перспективи щось змінити немає. Просто брак аргументів – юридичних, політичних. Немає аргументів, за рахунок якихо можна було б поставити під сумнів результати голосування», – зазначив Василь Мокан.

Навпаки, набагато далекоглядніше було б прийняти результати гідно й сконцентруватися на парламентській кампанії. Саме вибори до парламенту для Тимошенко можуть стати ключовими, адже її партійний рейтинг досить високий, уточнив він.

Як змінювалися букмекерські ставки на Порошенка, Тимошенко та Зеленського протягом місяцяКому букмекери пророкують вихід до другого туру виборів і перемогу в президентських перегонах? Серед лідерів ставок Зеленський, Порошенко й Тимошенко.

«У разі перемоги Зеленського проводитимуться перемовини про об’єднання зусиль. Таким чином, Тимошенко може спробувати стати основою коаліції в майбутньому парламенті й претендувати на посаду прем’єр-міністра», – припустив політолог.

Однак є багато чинників, що впливатимуть. По-перше, змінити виборчу систему до парламентських виборів буде дуже складно, додав він.

«Парламент до виборів залишається в старому складі. Тому провести голосування за її призначення буде складно», – пояснив експерт.

До того ж незрозуміло, чи Зеленському взагалі потрібен такий союзник, як Тимошенко, підкреслив він.

«Тимошенко несе певну загрозу самому Зеленському. Єдине, що їх об’єднує, – вплив олігарха Коломойського. Він може схиляти до такого союзу. З іншого боку, Зеленському для перемоги в другому турі потрібен буде організаційний та кадровий ресурс інших кандидатів», – резюмував Василь Мокан.

Хто з топ-10 кандидатів у президенти найкраще виконує обіцянки – за посиланням.

Як змінювалися букмекерські ставки на Порошенка, Тимошенко та Зеленського протягом місяця – за посиланням.

Також «Слово і Діло» подивилось, які перші кроки на посаді глави держави обіцяють кандидати в разі перемоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: