Хто з топ-10 кандидатів у президенти найкраще виконує обіцянки

Читать на русском

Свіжі результати соціологічних опитувань щодо ймовірної перемоги на президентських виборах з’являються мало не щодня, але основний кістяк реальних претендентів на посаду глави держави вже вимальовується. Ми вирішили подивитись, як топ-10 кандидатів виконують свої обіцянки. Десятку лідерів ми взяли з найсвіжішого всеукраїнського опитування громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології з 14 до 22 березня.

За останніми результатами опитування КМІС, найбільше респондентів сказали, що віддали б свої голоси за Зеленського (32,1%). Оскільки цей кандидат у президенти лише нещодавно з’явився на політичному Олімпі, а до того не обіймав жодної державної посади, «Слово і Діло» не має даних щодо його обіцянок.

Другий в опитуванні – Порошенко (17,1%), який має солідний політичний багаж і багато обіцянок за час перебування на різних посадах. Відзначимо, за результатами нашого моніторингу, Порошенко виконав 44% обіцянок. Ще 18% запевнень чинний президент України має реалізувати до кінця каденції. Не впорався Порошенко з 38% обіцяного.

Кого українці бачили майбутнім президентом у 2016-2019 рокахЗеленський не відразу потрапив до рейтингів провідних соціологічних груп, а Тимошенко довгий час була лідером електоральних уподобань українців.

На третьому місці, за даними КМІС, перебуває Юлія Тимошенко (12,5%), яка обіймала чимало державних посад і була народним депутатом кількох скликань. Загалом вона як політик виконала 27% обіцянок. Тимошенко має завершити ще 40% узятих на себе зобов’язань, а 33% вона вже провалила.

Бойко посідає четверте місце (10,4%), при цьому, за нашими даними, він виконав трохи більше обіцянок, ніж лідерка «Батьківщини» – 31%. Серед незавершеного ще 13% зобов’язань, 56% обіцянок політик не виконав.

Замикає п’ятірку лідерів Гриценко (6,9%), який уже давно не був на державних посадах, хоча «Слово і Діло» моніторило його як нардепа й міністра оборони. Отже, тоді Гриценко виконав 51% обіцянок, а 49% – провалив.

Вілкул (5,7%) виконав 47% зобов’язань, 13% перебувають у процесі виконання й 40% були провалені. Ляшко (5,2%) лише на один відсоток випередив Тимошенко за рівнем відповідальності (виконав 28% обіцянок), але в процесі виконання має 37% запевнень, а 35% – не виконав.

Рівень відповідальності Смешка, який може набрати на виборах 4,4% голосів, ми не подаємо, адже щодо нього також немає даних.

Наступний кандидат у президенти Кошулинський (1,2%) наразі також не при посадах, але він був у парламенті минулого скликання, тому мав обіцянки. Йому вдалося виконати 17% запевнень, а не вдалося – 83%. Останній у топ-10 кандидатів у президенти – Тарута (1,2%), який закликав виборців віддати свої голоси за Юлію Тимошенко. Політик виконав 39% обіцянок, ще має реалізувати 17% і не зміг виконати 44% зобов’язань перед виборцями.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, ми пригадали, кого українці бачили майбутнім президентом у 2016-2019 роках.

Також ми писали, як швидко встановлювали результати в 1999-2014 роках.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: