Тимошенко не виходить до 2-го туру. Що далі та чи можливий союз із Зеленським?

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Тимошенко вже не потрапляє до другого туру, це очевидно. Всі екзит-поли засвідчили це. Ба більше, всі західні партнери вже зробили заяви щодо першого туру, привітали Порошенка з виходом до другого туру.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний аналітик Валентин Краснопьоров, оцінюючи результати першого туру, згідно з якими Юлія Тимошенко не потрапляє до другого туру.

«Звичайно, в «Батьківщині» не хочуть цього визнавати, але всі екзит-поли, крім їхнього, показали такі результати. Боротися далі Тимошенко ще було б можливо, якби розрив був мінімальним,однак він становить 3-4%, це вище за похибку», – зазначив Краснопьоров.

За його словами, навіть СОЦІС Гриніва, який вважається лояльним до Порошенка ,видав майже такі самі дані, як інші.

«СОЦІС дав на піввідсотка більше Порошенку, але це ще в межах допустимого. Але ж результати, які показали в Тимошенко, очевидно, замовні», – уточнив він.

Як змінювалися букмекерські ставки на Порошенка, Тимошенко та Зеленського протягом місяцяКому букмекери пророкують вихід до другого туру виборів і перемогу в президентських перегонах? Серед лідерів ставок Зеленський, Порошенко й Тимошенко.

Навряд чи в її команді є мотивація та аргументи, щоб іти проти Заходу, об’єктивних реалій, демократії, щоб зараз влаштовувати масові серйозні провокації й висувати свої ультиматуми, підкреслив аналітик.

«Це неможливо. Якби, припустимо, Тимошенко програвала в другому турі, це було б краще. Зараз за друге місце вона не влаштовуватиме вистав. Це просто деморалізує її штаб», – додав він.

Крім того, на його думку, малоймовірним є союз Тимошенко й Зеленського.

«Зеленському немає сенсу з нею об’єднуватися, він використовує протестну ситуацію. Частина тих, хто проти Порошенка та Тимошенко, голосують за нього. По-друге, навряд чи він погодиться на Конституцію Тимошенко та її «Новий курс». Ігри Тимошенко в соціалізм узагалі не потрібні Зеленському», – пояснив експерт.

До того ж, згідно з більшістю соцопитувань, Зеленський виграє в Порошенка в другому турі, наголосив він.

«Буде десь 57% на 42%, скоріш за все. Порошенко може взяти до 40%, але це максимум для нього. Тому для Зеленського немає сенсу в такому союзі. Він радше залучатиме Саакашвілі. Електорат Саакашвілі протестний, але не проросійський. Зеленський буде шукатиме ті сили, які намагалися рухатися в Україні в новій хвилі. Це точно не Тимошенко», – резюмував Валентин Краснопьоров.

«Слово і Діло» проаналізувало результати проведених опитувань, порівняло останні прогнози соціологів і з'ясувало, в чию перемогу вірили українці напередодні президентських виборів.

Хто з топ-10 кандидатів у президенти найкраще виконує обіцянки – за посиланням.

Як змінювалися букмекерські ставки на Порошенка, Тимошенко та Зеленського протягом місяця – за посиланням.

Також «Слово і Діло» подивилось, які перші кроки на посаді глави держави обіцяють кандидати в разі перемоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: