Суд завтра проведе підготовче засідання в справі Омеляна

Читать на русском
Столичний райсуд 3 квітня проведе підготовче засідання за обвинуваченням керівника Мінінфраструктури у недостовірному декларуванні.
Володимир Омелян

Суд 3 квітня проведе підготовче засідання за обвинуваченням міністра інфраструктури Володимира Омеляна у незаконному збагаченні та недостовірному декларуванні.

Про це йдеться на сайті Судової влади, повідомляє «Слово і Діло».

Судове засідання призначене на 09:30. Цю справу розглядатиме колегія суддів у складі Марії Зелінської (головуюча), Олени Курової та Оксани Криворот.

Як відомо, слідство обвинувачує Омеляна в тому, що він у 2015 році, перебуваючи на посаді заступника міністра інфраструктури України, набув у власність активи, законність підстав отримання яких не підтверджено доказами, та вартість яких значно перевищує його законні доходи. Йдеться про новий позашляховик BMW X5 2015 року випуску та готівку в сумі 90 тисяч доларів та 25 тисяч євро. Загальна вартість таких активів на той час становила 4,23 млн грн.

Крім того, детективи НАБУ встановили факти внесення міністром інфраструктури недостовірних відомостей до електронних декларацій. Так, у е-декларації за 2015 рік вартість незадекларованих міністром активів, які знаходяться у власності чи користуванні, а також видатків становила щонайменше 3 млн грн, у 2016 – понад 8 млн грн.

У декларації за обидва роки Омелян умисно не вніс інформацію про позашляховик BMW X5, фактичним власником якого, за версією слідства, він є, та який перебував у його володінні й користуванні. Не відображені в е-декларації за 2015 рік видатки на оренду будинку, в якому фактично проживав міністр та члени його родини. Роком пізніше міністр не задекларував факт постійного користування у 2016 році іншим заміським будинком та земельною ділянкою.

Водночас додамо, що Конституційний суд України визнав статтю про незаконне збагачення неконституційною. Своєю чергою в Європейському Союзі спростували доводи КСУ.

Нагадаємо, САП направила в суд справу Омеляна. Сам міністр назвав це провадження «театром абсурду». Раніше суд призначив підготовче засідання у справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: