Хто з політиків наобіцяв більше за всіх у березні

Читать на русском

Міністр інфраструктури Володимир Омелян нікому не поступається званням найбільш «балакучого» політика – за березень він дав 16 нових зобов'язань. До нашого рейтингу знову повернувся мер Івано-Франківська Руслан Марцінків із 10 обіцянками, голова Дніпропетровської обласної адміністрації Валентин Резніченко дав 8 обіцянок, а народний депутат Олег Ляшко – 5.

Омелян дав нову обіцянку щодо Hyperloop: заявив, що капсулу будуватимуть на Крюківському вагонобудівному заводі. Нагадаємо, що перший майданчик для випробувань має бути відкритий у Дніпрі вже цьогоріч.

Також Омелян пообіцяв, що з травня почне працювати пряме авіаційне сполучення між Києвом і Миколаєвом, а до 2021 року в експлуатацію здадуть автобан Київ-Дніпро. Щодо найближчого майбутнього доріг, то міністр пообіцяв цього року відремонтувати траси Одеса-Київ і Київ-Чоп.

Марцінків вирішив взятися за ремонт дворів у Івано-Франківську: цього року пообіцяв відремонтувати щреайменше 50 (а, може, й 60). Крім того, мер обіцяє облаштувати скеледром для центру туризму і краєзнавства учнівської молоді на вулиці Набережній. Є в нього в планах придбання 3D принтера й набору логічних ігор для бібліотек міста. «Не менш важливе завдання для сучасних бібліотек – відповідати вимогам часу й рухатися вперед», – підкреслив Марцінків.

Резніченко запевнив, що в Дніпропетровській області цього року будуть відремонтовані щонайменше 130 доріг. До 2020 року голова ОДА пообіцяв відкрити 12 нових центрів безпеки: «В центрі – гараж, службові кабінети, їдальня, кімната відпочинку та роздягальня. Звичайно, пожежний автомобіль і необхідне обладнання».

Ляшко деякі свої березневі обіцянки давав, ще коли сподівався стати президентом України. Але, згідно з останніми даними Центральної виборчої комісії, цього хотіли лише 5,5% українців.

Крім планів на випадок президентства, «радикал» обіцяв домогтися арешту «офшорних рахунків» голови «Нафтогазу» Андрія Коболєва, якщо той не поверне добровільно премію в розмірі 1,4 млрд грн.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які обіцянки міністри давали з 27 лютого до 27 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: