Декларація Порошенка: чим у 2018 році володів президент

Читать на русском

Чинний президент України Петро Порошенко та Володимир Зеленський проходять до другого туру виборів, при цьому глава держави набрав майже вдвічі менше голосів. Зеленський все ще залишається кандидатом на головну посаду, й подавати нову декларацію про доходи йому не потрібно. А ось Порошенко свою декларацію за 2018 рік уже представив. «Слово і Діло» сьогодні розібралося, чим володів президент.

Минулого року Порошенко заробив 336 тис. грн, відсотки склали 21 млн грн, дивіденди – 1,5 млрд грн, дохід від відчуження нерухомості – 777 тис. грн, повернення вартості інвестиційних доходів – 28,8 млн грн. На банківських рахунках у президента було 61,2 млн дол., 2,3 млн грн, 7,1 тис. євро, 8 тис. фунтів і 427,4 тис. дол. (власник – третя особа). Готівкою Порошенко зберігав 21 тис. дол. та 60 тис. грн. Внески в кредитні спільноти та інші небанківські фінансові установи склали 8,2 млн грн. Крім того, Порошенко позичив 1,1 млн грн і 3,4 млн дол.

З нерухомості Порошенко володів 5 земельними ділянками в Київській області та Києві (крім того, одну ділянку орендував), житловим будинком у Козині, 3 квартирами в Києві та Вінниці, а також в іншому праві власності була база відпочинку. Була ще недобудована підпірна стіна. Також президент задекларував автомобіль Mercedes-benz Vito 2010 року випуску.

Неупереджено про обіцянки Порошенка: що встиг виконати і провалити президент за 5 років на посадіОбіцянки Петра Порошенка – це не лише успіх у набутті безвізу та провал із завершенням АТО за лічені дні. Якщо хочеться об’єктивної картини, варто розкласти на обіцянки всю його діяльність за 5 років і перевірити, з чим він впорався, а з чим – ні.

У його власності також 3 колекції картин, колекція скульптур, шкіряне пальто, скульптура, 6 пар наручних годинників, комплект ювелірних прикрас і дві окремих прикраси.

Станом на 2018 рік у Порошенка були цінні папери ПАТ «МІБ», корпоративних інвестиційних фондів ВАТ «ЗНКІФ» Прайм Ессетс Кепітал», ПАТ «ЗНКІФ» Прайм Ессетс Кепітал», ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» і «Конфекшенері інвестментс Лімітед»(Кіпр), а також корпоративні права ТОВ «Фірма «Екран». Крім того, він володів державними облігаціями України. Додатково до цього Порошенко був власником 95 підприємств.

Серед доходів членів сім'ї вказаний лише банківський переказ на Марину Порошенко – 391,4 тис. грн. У дружини президента на рахунках було 25,5 тис. грн, 89 євро та 4,3 тис. дол. Їй належав автомобіль Jaguar 2008 року випуску. Також у власності Марини Порошенко була земельна ділянка та дачний будинок у Київській області, в спільній власності квартира в Києві та в іншому праві власності гараж.

Із цінних речей дружина глави держави володіла ювелірними виробами, 2 норковими шубами, кожухом із соболя та 3 сумочками.

У спільній власності родини Порошенків станом на минулий рік був проектор, 8 меблевих гарнітурів, комплект бра, камінний набір, 2 люстри, настільний годинник, рояль, 2 килими, 2 телевізори та машина хімчистки.

Нагадаємо, на нашій інфографіці можна подивитися, що було у власності Петра Порошенка в 2017 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: