Суд скасував зменшення застави для екс-заступника Каськіва

Читать на русском
Столичний апеляційний суд задовольнив скаргу антикорупційного прокурора на зменшення застави екс-заступник голови Держінвестпроекту.
Київський апеляційний суд

Суд скасував зменшення застави з 5 до 3 мільйонів гривень для колишнього заступника голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України часів Владислава Каськіва Сергія Шута.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на заяву Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«18 грудня Київським апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу прокурора САП та скасовано незаконну ухвалу слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва від 9 листопада, якою безпідставно та не у передбачений чинним кримінальним процесуальним законодавством спосіб змінено одному із підозрюваних у справі «Держінвестпроекту» запобіжний захід у вигляді застави шляхом зменшення її розміру з 5 до 3 млн грн», – відзначили в САП.

За інформацією прокуратури, через те, що рішення апеляційного суду остаточне і оскарженню не підлягає, підозрюваний або будь-які інші особи в його інтересах повинні додатково внести 2 млн грн. на рахунок Київського апеляційного суду. У САП також додали, що колегія погодилася з доводами прокурора про те, що Солом'янський суд фактично переглянув рішення апеляційної інстанції і вийшов за межі своїх дискреційних повноважень.

Нагадаємо, 9 листопада суд зменшив Шуту розмір застави з 5 до 3 мільйонів гривень. Також суд зменшував заставу для одного з підозрюваних у «газові справі Дубневичів». Крім того, суд майже вдесятеро зменшував заставу підозрюваному в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: