В Євросоюзі відреагували на нові арешти в Криму

Читать на русском
В ЄС підкреслюють, що останні затримання і попередні обшуки приватної власності є атакою на кримських татар, правозахисників і людей, котрі мирно виступали проти анексії Росією Криму.
Прес-секретар ЄС Майя Косьянчич

Європейський Союз закликав Російську Федерацію припинити протиправні дії проти кримських татар на окупованому півострові.

Про це сказано в заяві прес-секретаря ЄС Майї Косьянчич, передає «Слово і Діло».

«Суд на Кримському півострові, незаконно анексованому від України Росією, постановив, що всі 23 кримських татар, затримані 27 березня і 28 березня, пробудуть у слідчому ізоляторі до 15 травня. Їх звинувачують у приналежності до організації «Хізб ут-Тахрір», яка заборонена в Росії, але не в Україні. ЄС не визнає дотримання російського законодавства в Криму і Севастополі та очікує, що всі незаконно затримані українці будуть звільнені без затримки», - сказано в заяві.

Масові обшуки та затримання в Криму: чого домагаються в РФНезаконні обшуки в Криму тривають зранку 27 березня. Російські силовики затримали 20 кримських татар. З чим пов’язані такі дії й чого в такий спосіб домагається РФ, дізналися в експертів.

В ЄС підкреслюють, що останні затримання і попередні обшуки приватної власності є атакою на кримських татар, правозахисників і людей, котрі мирно виступали проти анексії Росією Криму.

«Такі дії підтверджують доповідь Верховного комісара ООН із прав людини, в якій сказано, що кримські татари продовжують непропорційно страждати від поліцейських рейдів і переслідуватися під приводом тероризму і злочинів, пов'язаних із екстремізмом, у процесах, які не відповідають стандартам прав людини», - заявляють в ЄС.

Косьянчич підкреслила, що Євросоюз очікує від РФ припинення цих практик і здійснення необхідних заходів для забезпечення прав людини і основних свобод у Криму без будь-якої дискримінації.

Нагадаємо, 27 березня співробітники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії затримали 23 татар. Їх звинувачують в участі в забороненій в Росії релігійній організації «Хізб ут-Тахрір». Пізніше суд в окупованому Сімферополі заарештував затриманих до 15 травня.

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін розповів про місцезнаходження заарештованих кримських татар.

Також повідомлялося, що арешт кримських татар засудив Держдеп.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: