Окупанти затримали двох кримських татар

Читать на русском
Російські прикордонники затримали двох кримських татар  біля контрольованої окупаційною владою сторони КПВВ Каланчак.

Російські прикордонники затримали двох кримських татар - Ремзі Бекірова і Руслана Сулейманова, біля контрольованої окупаційною владою сторони КПВВ «Каланчак».

Як пише «Слово і Діло», про це 26 березня повідомляє «Кримська солідарність» у Facebook.

Деокупація та повернення Криму: що обіцяють у програмах кандидати в президентиКандидати в президенти обіцяє повернути анексований Крим. Деякі навіть називають можливі терміни.

Зазначається, що на допит затриманих активістів забрали через сумніви працівників прикордонної служби в достовірності документів, що засвідчують особу.

За словами дружини активіста Бекірова, о 9:10 26 березня обоє чоловіків були затримані. Вони утримуються в модулі для додаткових перевірок.

Повідомляється, що в лютому 2017 року Бекіров та Сулейманов відбували адміністративний арешт (5 діб) за нібито несанкціонований мітинг.

У березні 2017 року «Сімферопольський районний суд» дав 3 діб адмінарешту Бекірову за нібито поширення екстремістських матеріалів в соцмережі.

Сулейманов брав участь в одиночному пікеті на підтримку заарештованих кримських татар і також був засуджений з адміністративним штрафом у розмірі 10 тис. рублів.

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що російська влада в анексованому Криму використовує таку ж стратегію, як й імператриця Катерина II - виселяє кримських татар та заселяє півострів росіянами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: