Клімкін розповів про місцезнаходження заарештованих кримських татар

Читать на русском
Кримських татар, які були заарештовані 27 березня російськими силовиками в окупованому Криму, перевезли в Ростов-на-Дону (Російська Федерація).

Кримських татар, які були заарештовані 27 березня російськими силовиками в окупованому Криму, перевезли в Ростов-на-Дону (Російська Федерація).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на заяву міністра закордонних справ України Павла Клімкіна в Twitter в суботу, 30 березня.

Масові обшуки та затримання в Криму: чого домагаються в РФНезаконні обшуки в Криму тривають зранку 27 березня. Російські силовики затримали 20 кримських татар. З чим пов’язані такі дії й чого в такий спосіб домагається РФ, дізналися в експертів.

За словами Клімкіна, 23-х заарештованих російськими силовиками кримських татар вже доставили в Ростов. Їх планують розподілити по російським СІЗО.

«23-х кримських татар, затриманих у Криму в середу під час облав ФСБ на їхні будинки, перевезли до Ростову. Є інформація, що їх планують розподілити по СІЗО Ростовської області. Працюємо над отриманням консульського доступу якомога швидше», - зазначив глава українського МЗС.

Український уповноважений із прав людини Людмила Денісова підтвердила, що заарештованих кримських татар збираються розподілити по СІЗО Ростовської області.

«Їх (кримських татар - ред.) розподілити по п'яти СІЗО Ростовської області. Три слідчих ізолятори знаходяться в Ростові, два - в передмісті», - написала Денісова в Facebook.

Нагадаємо, раніше адвокат Едем Семедляєв повідомив, що заарештованих кримських татар могли вивезти із окупованого Криму до Російської Федерації. Російські силовики відмовляються коментувати дану інформацію.

Додамо, 27 березня під час незаконних обшуків в окупованому Криму в будинках кримських татар російські силовики затримали 20 осіб. На наступний день у Ростові-на-Дону було затримано ще трьох кримських татар.

Нагадаємо, Польща вимагає звільнити затриманих кримських татар.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: