В Україну прибули понад півтори тисячі спостерігачів – ДПСУ

Читать на русском
Станом на ранок суботи, 30 березня, понад півтори тисячі спостерігачів вже прибули в Україну на президентські вибори 2019.

Станом на ранок суботи, 30 березня, понад півтори тисячі спостерігачів вже прибули в Україну на президентські вибори 2019.

Про це в коментарі РБК-Україна розповів речник Держприкордонслужби України Олег Слободян, передає «Слово і Діло».

Більш ніж тисяча міжнародних спостерігачів на виборах. Чим вони допоможуть?ЦВК зареєструвала більше тисячі міжнародних спостерігачів на виборах. Про що це свідчить та чим вони допоможуть, поговорили з експертами.

За даними прикордонників, 30 березня в Україну прибули понад півтори тисячі міжнародних спостерігачів. Спостерігачів з Російської Федерації не було зафіксовано.

«Понад півтори тисячі спостерігачів вже прибули майже з усього світу. Вони прибули з 40 країн світу. Спостерігачів з Росії немає. Прибули ще не всі. За списками ЦВК їх акредитувалося більше. Зараз їх прибуло лише 1,5 тис.», - повідомив Слободян.

За словами представника ДПСУ, в Україну вже прибули 180 журналістів із 29 країн світу, серед них є громадяни Росії.

«На даний момент близько 180 журналістів прибули в Україну із 29 країн світу. Серед них 6 громадян Російської Федерації, однак вони працюють на іноземні компанії та є представниками іноземних кампаній», - додав він.

Раніше стало відомо, що Росія не вдаватиметься до дзеркальних заходів у відповідь на недопуск спостерігачів в Україну.

Також нагадаємо, ОБСЄ очікує майже 800 спостерігачів на виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: