Справу Савченко-Рубана передали до Верховного суду

Читать на русском
Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням народного депутата Надії Савченко та екс-голови Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана спрямували до Верховного Суду.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням народного депутата Надії Савченко та екс-голови Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана спрямували до Верховного Суду.

Про це повідомляє прес-служба Київського апеляційного суду в п'ятницю, 29 березня, пише «Слово і Діло».

Так, 29 березня 2019 року ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних проваджень Київського апеляційного суду подання в.о. голови Солом'янського районного суду міста Києва про визначення територіальної підсудності кримінального провадження за обвинуваченням Савченко та Рубана задоволено частково, обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням Савченко та Рубана спрямований до Верховного Суду для визначення підсудності.

«Ухвалюючи визначення, колегія суддів виходила з того, що Київський апеляційний суд не має права вирішувати питання про направлення кримінального провадження за обвинуваченням Савченко та Рубана з одного суду до іншого, оскільки, згідно з обвинувальним актом, кримінальні правопорушення відбувалися в межах територіальної юрисдикції різних апеляційних судів» , - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, 22 березня Савченко позбавили депутатської недоторканності. Депутати також дозволили її затримання і арешт. Після цього генпрокурор Юрій Луценко підписав і оголосив підозру Савченко в присутності адвоката. Її затримали, і вона провела ніч в СІЗО СБУ.

Надію Савченко підозрюють в підготовці терактів в сесійній залі Верховної Ради. За словами Луценка, слідство має докази того, що вона планувала знищити бойовими гранатами дві ложі, а за допомогою автоматів добивати тих, хто виживе. Також генпрокурор повідомив, що Савченко з Рубаном збиралися обстріляти кортеж президента Петра Порошенка з гвинтівки «Топаз», яку привезли в «ДНР».

Як раніше повідомлялося, в справі Савченко-Рубана призначать нову колегію суддів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: