ЄС вимагає від Росії негайно звільнити Гриба

Читать на русском
У Європі разом з цим вимагають надати українцю доступ до спеціалізованого медичного лікування.

Євросоюз очікує негайного звільнення українця Павла Гриба, засудженого до шести років позбавлення волі в Росії.

Про це йдеться в заяві офіційного представника Європейської служби зовнішніх зв'язків Майї Косьянчич, передає «Слово і Діло».

Захист Гриба подасть скаргу до ЄСПЛЗахист засудженого в Росії українця Павла Гриба оскаржить обвинувальний вирок і звернеться з позовом до Європейського суду з прав людини.

«Павло Гриб, 20-річний громадянин України, який має інвалідність і серйозне захворювання, був викрадений з Білорусі російською владою в серпні 2017 року. З тих пір він незаконно утримувався в Росії без будь-яких обґрунтованих звинувачень, а стан його здоров'я продовжує непокоїти. Сьогодні російський суд засудив Павла Гриба до шести років позбавлення волі за «пропаганду тероризму», - йдеться в заяві.

«Європейський союз очікує негайного звільнення громадянина Гриба і надання йому доступу до спеціалізованого медичного лікування, якого він потребує. До тих пір, поки він залишається в ув'язненні, українським лікарям повинні дозволити відвідувати його, як того вимагає рішення Європейського суду з прав людини», - заявили в ЄС.

Нагадаємо, МЗС України висловлює рішучий протест у зв'язку з неправомірним рішенням Північно-Кавказького окружного військового суду РФ від 22 березня про засудження громадянина України Павла Гриба до шести років в'язниці за сфабрикованими звинуваченнями в примусі до терористичних дій.

Як повідомлялося, сьогодні ростовський суд засудив його до шести років колонії нібито за заклики до теракту в Сочі. Українець свої провину заперечує, вирок може бути оскаржений протягом 10 днів.

Додамо, Гриб після оголошення вироку оголосив голодування.

Також стало відомо, що Росія відмовилася обміняти українця Павла Гриба на тяжкохворого російського найманця Олексія Седикова, засудженого до 11 років в'язниці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: