Росія відмовилася обміняти Гриба – Геращенко

Читать на русском
Засуджений у Російській Федерації український політв’язень Павло Гриб є в усіх списках для обміну з Росією.

Засуджений у Російській Федерації український політв’язень Павло Гриб є в усіх списках для обміну з Росією.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила перший заступник голови Верховної ради України Ірина Геращенко, коментуючи вирок Грибу у РФ, передає кореспондент РБК-Україна.

Вона підкреслила, що Україна не визнає російське судилище, яке відбулося над Грибом.

«Я хочу сказати, що Павло Гриб є в усіх списках, які ми передаємо РФ неодноразово вже 16 разів з вимогою негайного звільнення політв'язня Кремля Гриба. Очевидно, що ми не визнаємо судилище, яке відбулося над Грибом, так само як і над іншими нашими заручниками і політв'язнями», - повідомила Геращенко.

Однак Росія відмовилася обміняти українця Павла Гриба на тяжкохворого російського найманця Олексія Седикова, засудженого до 11 років в'язниці.

«З огляду на дуже важкий стан здоров'я Гриба, ми з паном Марчуком пропонували в такому форматі зробити малий обмін. Ми були готові передати 1 росіянина, який мав проблеми зі здоров'ям, якого пан Седік. 1 на 1 - з огляду на проблеми зі здоров'ям. Росіяни навіть не знають прізвищ тих, хто у них тут утримується, і ніякої зацікавленості, і ніякої готовності», - сказала вона.

Нагадаємо, МЗС України висловлює рішучий протест у зв'язку з неправомірним рішенням Північно-Кавказького окружного військового суду РФ від 22 березня про засудження громадянина України Павла Гриба до шести років в'язниці за сфабрикованими звинуваченнями в примусі до терористичних дій.

Як повідомлялося, сьогодні ростовський суд засудив його до шести років колонії нібито за заклики до теракту в Сочі. Українець свої провину заперечує, вирок може бути оскаржений протягом 10 днів.

Додамо, Гриб після оголошення вироку оголосив голодування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: