Батько Гриба заявив, що без операції його син помре

Читать на русском
Ігор Гриб заявив, що його синові потрібна термінова операція, інакше є ризик виникнення внутрішньої кровотечі.

Політв'язню в Росії Павлу Грибу необхідна невідкладна операція, інакше є ризик виникнення внутрішньої кровотечі, яка призведе до смерті хлопця.

Як пише «Слово і Діло», про це розповів батько Ігор Гриб в ефірі Прямого.

Захист Гриба подасть скаргу до ЄСПЛЗахист засудженого в Росії українця Павла Гриба оскаржить обвинувальний вирок і звернеться з позовом до Європейського суду з прав людини.

«Для Павла несуттєво, рік або два. Якщо він залишиться там зараз, і йому не зроблять операцію - він помре. Цинізм всієї ситуації в тому, що до російської сторони донесли суть ситуації з хворобою - смертельна небезпека. Що Павлу потрібна операція - донесли», - розповів батько політв'язня.

За його словами, український професор приїздив і пояснив російським лікарям, правоохоронцям та іншим всю небезпеку відсутності необхідної допомоги. Батько додав, що Павло оголосив голодування для того, щоб йому надали хоча б мінімальну медичну допомогу.

«Синдром портальної гіпертензії - це невиліковна вроджена хвороба, яка у Павла з дитинства. Простими словами - це букет хвороб, зворотна вена, подає кров, печінка, селезінка, шлунок... Коротше це букет», - додав Ігор Гриб.

Він зазначив, що під час цієї хвороби Павло весь час вимагає постійної медикаментозної підтримки, постійної жорсткої дієти, нормальних умов життя і зараз - операції, яка повинна була бути в 2017 році, перед викраденням. Павло помирає у всіх на очах, хоча зовні воно може ніяк не відображатися. Його батько додав, що є ризик виникнення внутрішньої кровотечі, яке може привести до смерті Павла.

«Коли до російської сторони це доносити - вони слухають і нічого не роблять», - обурився Ігор Гриб.

Раніше МЗС України висловило протест у зв'язку із засудженням Гриба в РФ, а Євросоюз зажадав його негайно звільнити.

Нагадаємо, 22 березня Північно-Кавказький окружний військовий суд Росії засудив Павла Гриба до шести років ув'язнення в колонії загального режиму. Його звинуватили в сприянні терористичній діяльності.

Після оголошення вироку українець оголосив голодування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: