У дитячому санаторії Бердянська зафіксували спалах кору

Читать на русском
У дитячому санаторії Бердянська Запорізької області зафіксовано спалах кору. Повідомляється, що на кір захворіли п'ятеро осіб, з них троє дітей.
Фото «Слово і Діло».

У дитячому санаторії Бердянська Запорізької області зафіксовано спалах кору. Повідомляється, що на кір захворіли п'ятеро людей, з них троє дітей.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба міської ради Бердянська.

Спалах кору: епідеміологічна ситуація в УкраїніСпалах кору зафіксовано в Україні на початку року. Слово і Діло розбиралося, чим небезпечне захворювання і що в Україні з вакцинацією.

Станом на 27 березня в дитячому соматичному санаторії «Бердянський» на кір захворіли троє дітей і двоє дорослих - співробітників санаторію. Зазначено, що джерелом поширення кору в дитячому оздоровчому закладі стала дитина з села Новопетрівка, яка до прибуття в санаторій перебував у контакті з хворим на кір. При цьому місцевий лікар Осипенковского центру первинної медико-санітарної допомоги видав йому довідку, що той не перебувала в контакті з хворими.

За рішенням комісії адміністрації держустанови «Дитячий соматичний санаторій «Бердянський» належить встановити наявність щеплень від кору у всіх працівників оздоровчого закладу. Тепер в санаторно-курортних картах дітей обов'язкова відмітка про відсутність контакту з хворими.

Нагадаємо, за оперативними даними Центру громадського здоров'я МОЗ протягом 12-го тижня 2019 кір захворіли 2179 осіб - 1020 дорослих і 1159 дітей. Крім того, протягом тижня від ускладнень кору померли чотири людини.

З початку року, з 28 грудня 2018 року до 12 березня 2019 року, на кір захворіли 32 939 осіб - 14 830 дорослих і 18 109 дітей. Від ускладнень кору померло 14 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: