Україна стала лідером за кількістю хворих на кір – ЮНІСЕФ

Читать на русском
Захворювання на кір в Україні досягло загрозливого рівня через антищепленнєві кампанії, в результаті чого люди відмовляються від вакцинації для попердеження потенційно смертельних хвороб.

Україна очолила список країн з найвищим рівнем захворюваності на кір.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на реліз Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Хворих на кір в Україні більше, ніж в усій Європі – ВООЗВ Україні понад 53 тисяч хворих, а у решті країн регіону загалом - трохи більше ніж 34 тисячі.

Повідомляється, що кір в Україні досяг загрозливого рівня через антищепленнєві кампанії, в результаті чого люди відмовляються від вакцинації для попердеження потенційно смертельних хвороб. За даними ЮНІСЕФ, Україна на першому місці з десяти країн, де минулого року було зафіксовано найбільшу кількість випадків кору.

«Майже всі ці випадки можна попередити, але при цьому діти все одно заражаються ... Кір - це хвороба, але дуже часто реальною інфекцією є дезінформація, недовіра і недбалість», - зазначила виконавчий директор ЮНІСЕФ Генрієтта Фор.

Фонд звертає увагу на те, що, за статистичними даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, торік в Україні було 35120 випадків кору при 5 тисячах в 2017 році.

Нагадаємо, в лютому у Києві зафіксували перший випадок смерті від кору.

Згідно з останніми даними МОЗ, захворюваність на кір в Україні знизилася на 15%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: