Україна звернулася до ПАРЄ через масові затримання в Криму

Читать на русском
Україна вимагає не відновлювати російську делегацію в ПАРЄ через незаконні затримання в Криму.

Україна в ПАРЄ звернулася до генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда та президента ПАРЄ Ліліан Марі Паск'є через нові затримання Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова української постійної делегації у ПАРЄ Володимир Ар'єв.

Ар'єв зазначає, що Україна вимагає не відновлювати російську делегацію в ПАРЄ через незаконні затримання в Криму.

«Ми просимо очільників Ради Європи використати наявні в організації механізми для захисту прав корінного населення півострова та вимагаємо зупинити всі спроби безумовного відновлення російської делегації в ПАРЄ через продовження порушення Росією верховенства права і прав людини, які має відстоювати, передусім, Рада Європи згідно статутних завдань. Аналогічне звернення направлене комісару РЄ з прав людини Дуні Міятович», - зазначив він.

Нагадаємо, ФСБ затримала вже 23 кримських татар. Дев'ятьох з них «суд» у Криму вже арештував.

Зазначимо, що через репресії в Криму Україна вже звернулась до ООН, Ради Європи, Британії та ЄС. В ЄС відреагували і закликали РФ звільнити кримських татар.

Посольство США в Україні висловило стурбованість проведеними Росією обшуками і затриманнями в Криму. Також в Євросоюзі закликали Росію припинити самовільні обшуки приватної власності, що належить кримським татарам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: