Соціологи оприлюднили нові рейтинги перед виборами

Читать на русском
Кандидат у президенти Володимир Зеленський очолює президентський рейтинг – його  готові підтримати 28,5% тих, хто вже визначився з вибором.
Всі кандидати в президенти 2019.Фото «Слово і Діло».

Кандидат у президенти Володимир Зеленський очолює президентський рейтинг – його готові підтримати 28,5% тих, хто вже визначився з вибором.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 20 по 26 березня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Перші кроки на посаді президента: що обіцяють зробити кандидатиЮлія Тимошенко обіцяє одразу сім перших кроків у разі обрання президентом, а Володимир Зеленський планує внести кілька законопроектів.

За чинного президента Петра Порошенка готові проголосувати 18,8%, за лідера партії "ВО «Батьківщина» Юлію Тимошенко – 13,3%.

Далі йдуть Юрій Бойко – 11,5%, Анатолій Гриценко – 8,6%, Олег Ляшко – 5,4%, Ігор Смешко – 4,5%, Олександр Вілкул – 4,1%, Руслан Кошулинський – 1,8%.

Решта кандидатів набирають менше 1% голосів.

Відзначається, що Зеленського найбільше підтримують в Південному регіоні (26% серед тих, хто має намір взяти участь у виборах), але і в інших регіонах підтримка значна: 19% – на Сході, 18% – у Центрі, 16% – на Заході.

Порошенка більше підтримують в Західному (17%) та Центральному (15%) регіонах, менше на Півдні (10%) і ще менше на Сході (5%).

Хто з топ-10 кандидатів у президенти найкраще виконує обіцянкиМи подивились, як кандидати в президенти України, які входять до першої десятки за результатами соцопитувань, виконували обіцянки, коли були на різних державних посадах.

Тимошенко має відносно рівномірну підтримку на Заході (11%), Півдні (10%) та Центрі (9%) і значно менше – на Сході (3%).

Зеленський є абсолютним лідером у молодих виборців: у віковій категорії до 30 років за нього готові проголосувати 45% виборців. Далі підтримка поступово знижується: 26% серед виборців у віці 30-44 років, 12% – серед виборців 45-59 років і 6 % – серед тих, кому за 60 років.

Порошенка, навпаки, менше підтримує молодь у віці до 30 років (7%), а в інших вікових категоріях підтримка на рівні 13-15%.

Тимошенко молодь у віці до 30 років підтримує ще менше (3%), а найбільше – виборці від 45 років і старше (12%).

Всього було опитано 1600 респондентів у всіх областях України, крім Автономної Республіки Крим та окупованих регіонів Донецької і Луганської областей. Статистична похибка не перевищує 3,7% для показників близьких до 50%, 3,2% – для показників близьких до 25%, 2,2% – для показників близьких до 10%, 1,7% – для показників близьких до 5%.

Нагадаємо, в нашій рубриці «Вибори» можна знайти кожного кандидата, подивитися його декларацію на інфографіку, біографію й програму.

Чергові президентські вибори в Україні заплановані на 31 березня 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: