Опитування Разумкова: хто лідирує серед кандидатів у президенти

Читать на русском
У другій половині березня збільшився відрив Петра Порошенка від його опонентки Юлії Тимошенко, вони займають другу і третю позицію у рейтингу відповідно, однак їх випереджає Володимир Зеленський.
Всі кандидати в президенти 2019.Фото «Слово і Діло».

У другій половині березня збільшився відрив Петра Порошенка від його опонентки Юлії Тимошенко, вони займають другу і третю позицію у рейтингу відповідно, однак їх випереджає Володимир Зеленський.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать дані останнього соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова в період з 21 по 26 березня.

Скільки іноземних спостерігачів було на президентських виборах в Україні за останні 10 роківЯкщо на вибори-2004 в Україну приїжджали зі всього світу, навіть з Американського Самоа, то цього року навряд чи будуть спостерігачі від ПАРЄ, Європарламенту та Парламентської асамблеї НАТО.

Серед респондентів, які вже визначилися, за кого голосуватимуть, 24,8% готові підтримати Зеленського. За Порошенка — 22,1% опитаних та за Тимошенко — 14,8% респондентів, які вже визначилися із вибором.

За Юрія Бойка мають намір проголосувати 10,0% тих, хто прийде на вибори і визначився, за Анатолія Гриценка - 8,2%, за Олега Ляшка — 6,0%, за Олександра Вілкула — 4,6%, за Ігоря Смешка — 3,7%, за Руслана Кошулинського — 1,5%, за Олександра Шевченка — 1,5%. Кожен з інших кандидатів набирає менше 1% голосів виборців.

Як відомо на вибори президента України у 2019 році ЦВК зареєструвала 44 кандидати в президенти, кожен з яких мав право зняти свою кандидатуру з виборів до 7 березня 2019 року. Цим правом скористалися 5 кандидатів: Дмитро Гнап, Дмитро Добродомов, Сергій Кривонос, Євген Мураєв та Андрій Садовий.

Сьогодні також Мороз зняв свою кандидатуру з виборів президента України.

Нагадаємо, в нашій рубриці «Вибори» можна знайти кожного кандидата, подивитися його декларацію на інфографіку, біографію й програму.

Чергові президентські вибори в Україні заплановані на 31 березня 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: