Порошенко назвав умови переговорів з РФ

Читать на русском
За словами президента, переговори з РФ можуть відбуватися тільки за підтримки міжнародної проукраїнської коаліції.

Президент України Петро Порошенко переконаний, що питання, що стосуються України, повинні обговорюватися лише за підтримки та участі міжнародних партнерів, оскільки Росія сприймає тільки позиції сили.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив Порошенко під час інтерв'ю українським телеканалам.

Неупереджено про обіцянки Порошенка: що встиг виконати і провалити президент за 5 років на посадіОбіцянки Петра Порошенка – це не лише успіх у набутті безвізу та провал із завершенням АТО за лічені дні. Якщо хочеться об’єктивної картини, варто розкласти на обіцянки всю його діяльність за 5 років і перевірити, з чим він впорався, а з чим – ні.

Порошенко зазначив, що двосторонні переговори між президентами України і РФ можуть стосуватися негайного звільнення українських військових моряків, забезпечення вільного судноплавства в Азовському морі або повернення українських військових кораблів.

«Саме тому ми йдемо в НАТО, бо НАТО - це не коли кожен за себе. НАТО - коли один за всіх і всі за одного. НАТО - це коли 30 країн-членів забезпечують недоторканність кордонів. І це значно посилить», - сказав Порошенко.

«Москва визнає тільки силу. Силу Української держави, силу українського війська, силу світової коаліції», - зазначив Порошенко.

Що стосується того, можливі двосторонні формати переговорів з керівництвом або представниками Росії, як того обіцяють інші кандидати на посаду глави держави, Порошенко заявив: «Звичайно, ми суверенна незалежна держава. Але чи буде позиція України слабкіше, якщо ми поїдемо без підтримки наших світових партнерів по проукраїнської коаліції? Очевидно, що слабше». При цьому він додав, що «комплексна позиція повинна вирішуватися, коли за нами стоїть велика сила».

Нагадаємо, Порошенко заявляв, що Росія буде змушена погодитися на введення миротворців Організації об'єднаних націй на окуповану територію Донбасу.

Раніше «Слово і Діло» з'ясувало, що встиг виконати і провалити президент Порошенко за 5 років на посаді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: