З'ясувалося, про що говорив телефоном Порошенко з прем'єром Швеції

Читать на русском
Під час розмови сторони відзначили динамічний характер двостороннього українсько-шведського діалогу, а також активну взаємодія сторін на міжнародній арені.

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Швеції Стефаном Левеном обговорив реалізацію пропозиції щодо розміщення миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт глави держави.

Під час розмови сторони відзначили динамічний характер двостороннього українсько-шведського діалогу, а також активну взаємодія сторін на міжнародній арені.

Президент України високо оцінив незмінну позицію Швеції в підтримці суверенітету і територіальної цілісності України і висловив подяку за практичну допомогу шведської сторони в подоланні наслідків російської агресії та реалізації політики реформ в Україні. Крім того, Порошенко висловив надію на подальше зміцнення санкційної політики Європейського союзу проти Росії, в тому числі так званого «азовського пакету».

Також президент наголосив на важливості активізації зусиль із метою невідкладного звільнення українських політв'язнів, в тому числі українських моряків, із російських в'язниць. Особливу увагу було приділено реалізації за активної участі Швеції пропозиції щодо розміщення миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі.

Співрозмовники також погодилися із необхідністю закріплення позитивних тенденцій у двосторонній торгівлі та інвестиційному співробітництві між країнами.

Раніше Порошенко назвав число загиблих на Донбасі українських військових.

Також нагадаємо, президент анонсував відновлення «нормандських переговорів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: