Як нардепи-кандидати в президенти голосували за законопроекти щодо експорту

Читать на русском

Кандидатів у президенти, які сьогодні є народними депутатами, простіше оцінювати за їхніми діями на нинішній посаді. «Слово і Діло» протягом усієї роботи ВРУ поточного скликання стежило за тим, як голосували народні обранці за ті чи інші закони та які ініціативи вносили самі. Виносимо результат на «табло». Сьогодні пропонуємо подивитись, як кандидати в президенти голосували в парламенті за законопроекти, спрямовані на посилення експорту української продукції й торгових можливостей держави.

За час роботи Верховної ради восьмого скликання ухвалили 21 такий законопроект. Зокрема, пропозиції президента до закону «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо впровадження механізму «єдиного вікна» й оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України», «Про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою», «Про забезпечення масштабної експортної експансії українських виробників шляхом страхування, гарантування та здешевлення кредитування експорту» і «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо усунення адміністративних бар'єрів для експорту послуг)».

Олег Ляшко та Юрій Тимошенко найактивніше підтримували законопроекти щодо експорту – 17 разів були «за», в інші рази або були відсутні, або не голосували. По 15 ініціатив підтримали Віктор Кривенко та Юрій Дерев'янко. Відзначимо, що Дерев'янко одного разу утримався, а Кривенко виступив проти одного законопроекту.

Ольга Богомолець підтримала 13 законопроектів, Олександр Шевченко – 8, Юлія Тимошенко – 7 (одного разу утрималася), Сергій Каплін – 7 (двічі був проти, одного разу утримався), Віталій Купрій, Олександр Вілкул та Аркадій Корнацький – по 5, Сергій Тарута – 4, Віктор Бондар – 3.

Гірше за всіх такі законопроекти підтримував Юрій Бойко: лише один голос «за», чотири рази був відсутній і 16 разів не голосував.

Відзначимо, що крім Кривенка та Ляшка, ніхто з депутатів-кандидатів у президенти не долучався до роботи над законодавчими ініціативами щодо експорту та торгівлі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як депутати-кандидати в президенти голосували законопроекти, спрямовані на отримання кредитів від міжнародних організацій та зарубіжних країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: