Священний синод ПЦУ проти літургії греко-католиків у Софії Київській

Читать на русском
Ієрархи ПЦУ заявили, що собор Софії Київської протягом тисячоліття був собором православних Київських першоієрархів.

Священний синод Православної церкви України, який відбувся в понеділок, 4 березня, негативно ставиться до можливої ​​літургії греко-католиків у Софії Київській.

Про це йдеться в постанові синоду, передає «Слово і Діло».

Зазначається, що Священний синод ПЦУ підтримав позицію, висловлену в листі митрополита Епіфанія до настоятеля УГКЦ архієпископа Святослава від 19 лютого у зв'язку з публічно оголошеним наміром звершення в соборі Святої Софії Київської католицького літургійного богослужіння східного обряду.

«Схвалити і направити Блаженнішому Верховному архієпископу Святославу лист Священного синоду з цього питання. Констатувати, що протягом тисячоліття собор Святої Софії Київської був і залишається кафедральним собором православних Київських першоієрархів. Вважати корисним зберегти щодо богослужінь у Святій Софії Київській той порядок, який склався до сих пір і позитивно сприймається в українському суспільстві, не провокуючи полеміку або поділу», - йдеться в документі ПЦУ.

Синод схвалив і направив лист з цього питання Верховному архієпископу УГКЦ Святославу.

Раніше глава УГКЦ Блаженніший Святослав анонсував проведення Божественної літургії в Софійському соборі в Києві з нагоди свята Благовіщення - 7 квітня. Відповідний дозвіл було отримано від Міністерства культури, у відомстві якого знаходиться собор Софії Київської. У свою чергу почесний патріарх ПЦУ Філарет закликав главу УГКЦ Святослава відмовитися від проведення літургії в соборі Святої Софії в Києві.

Нагадаємо, у Міністерстві повідомили, що дозволять ПЦУ декілька разів на рік служити в Софійському соборі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: