У Криму не залишилося жодної школи з українською мовою навчання

Читать на русском
Згідно з результатами моніторингу Кримської правозахисної групи, в окупованому Криму не залишилося жодної школи, в якій вивчення всіх предметів ведеться українською мовою.

Згідно з результатами моніторингу Кримської правозахисної групи, в окупованому Криму не залишилося жодної школи, в якій вивчення всіх предметів ведеться українською мовою.

Про це повідомляє «Слово і Діло» а з посиланням на сайт Кримської правозахисної групи.

Відзначається, що «міністерство освіти Республіки Крим» повідомило, що в 2018-2019 навчальному році в Криму навчається понад 2 млн дітей. З них 6100 (3,1%) навчаються кримськотатарською мовою і 249 (0,2%) - на українській.

Трагедія в Керчі: теракт чи підліткова злочинність?17 жовтня в Керченському політехнічному коледжі в анексованому Росією Криму відбулося масове вбивство. Про ситуацію поговорили з експертами.

Зокрема, повідомлялося, що в окупованому Криму працює 15 шкіл із кримськотатарською мовою навчання і 1 школа з українською мовою. Додатково заявлено, що у 5 школах є 8 класів із українською мовою навчання.

Однак правозахисники встановили, що в школі № 20 в місті Феодосії, яка заявлена ​​як школа з українською мовою навчання, за інформацією батьків, навчання з усіх предметів ведеться російською мовою. Українська мова залишився тільки як окремий предмет у деяких класах.

Зі шкіл, в яких нібито є класи з українською мовою навчання, тільки в «Сімферопольській академічній гімназії» діють подібні класи. У Гімназії № 11 ім. Треньова в Сімферополі українська мова викладається як факультатив, а вивчення всіх предметів ведеться російською мовою, і вивіска на вході до навчального закладу тільки на російській мові.

«У Криму не залишилося жодної школи, в якій вивчення всіх предметів ведеться українською мовою. Класів із українською мовою навчання також значно менше, ніж заявлено окупаційною владою. Школи, які офіційно заявлені як школи з кримськотатарською мовою навчання, фактично такими не є, а навчання в них ведеться як кримськотатарською, так і російською мовами», - йдеться в повідомленні.

Раніше президент Петро Порошенко назвав ціну, яку заплатила Росія за Крим.

Також нагадаємо, на час виборів президента на аддмінкордоні з Кримом посилять заходи безпеки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: