Москалькова прокоментувала можливий обмін Вишинського

Читать на русском
Уповноважений з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова прокоментувала питання можливого обміну Кирила Вишинського.

Уповноважений з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова прокоментувала питання можливого обміну Кирила Вишинського.

Як пише «Слово і Діло», про це Москалькова розповіла в коментарі журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

Москалькова стверджує, що український політв'язень Олег Сенцов має два громадянства.

«Питання, пов'язане з обмінами перебувають під вартою людей, не в моїй компетенції. Тристороння контактна група займається обмінами. Проблема ще й у тому, що багато людей, як Вишинський, як Сенцов, вони мають два громадянства», - сказала Москалькова.

Вона вважає проблему Вишинського «особливою».

«Можна було б використовувати потенціал омбудсмена, але для цього теж треба змінити законодавство і внести такі повноваження омбудсмена. Але проблема Кирила Вишинського особлива. Тому що мова йде про журналістику», - додала вона.

Нагадаємо, раніше представник президента України у тристоронній контактній групі в Мінську Ірина Геращенко повідомила, що Вишинського не включили в списки на обмін з РФ через те, що його ім'я не звучало в пропозиціях на обмін з російської сторони.

Додамо, раніше заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Олексій Кондратьєв заявив, що Сенцов може потрапити в список на обмін засуджених в Україні російських і українських політв'язнів.

Зазначимо, що Москалькова прибула в будівлю Верховного суду, де сьогодні відбудеться засідання у справі головного редактора РИА Новости Україна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: