З'ясувалися подробиці етапування Балуха

Читать на русском
Балух зараз знаходиться на етапі, тому що посольство України в РФ зобов'язалося проінформувати українську владу про прибуття політв'язня до місця відбування покарання.

Українського політв'язня Володимира Балуха етапують до колонії російського міста Твер.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію Кримської правозахисної групи в Facebook.

Відзначається, що відповідну інформацію підтвердила правозахисникам адвокат Ольга Дінзе. Вона, перебуваючи у Сімферополі, з'ясувала, що кримчанина везуть до однієї з тверських колоній.

За словами віце-спікера ВР Ірини Геращенко, Балух зараз перебуває на етапі, тому що посольство України в РФ зобов'язалося проінформувати українську владу про прибуття політв'язня до місця відбування покарання.

«Судячи з отриманої інформації, Володимир ще перебуває на етапі ..., бо після прибуття до місця відбування покарання про це буде поінформоване посольство України в РФ», - написала Геращенко.

Раніше правозахисники заявляли, що етапування Балуха порушує не тільки міжнародне гуманітарне право, а й закони самої Російської Федерації. Зокрема, відповідно до статті 73 ДВК РФ, засуджені до позбавлення волі, крім зазначених у частині четвертій цієї статті, відбувають покарання у виправних установах в межах території суб'єкта РФ, в якому вони проживали або були засуджені.

Також нагадаємо, президент Петро Порошенко зробив заяву до дня народження Балуха і Сущенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: