Балуха вивозять з Криму до Росії – правозахисники

Читать на русском
Керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник переконана, що етапування політв'язня Володимира Балуха з Сімферопольського СІЗО є прямою загрозою його життю.

Керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник переконана, що етапування політв'язня Володимира Балуха з Сімферопольського СІЗО є прямою загрозою його життю.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Кримську правозахисну групу у Facebook.

Порошенко зробив заяву до дня народження Балуха та СущенкаСила і витримка українців Володимира Балуха і Романа Сущенка викликають захоплення, адже незважаючи на методичний тиск репресивної кремлівської машини, вони не зламалися.

Як зазначається, політв'язня, ймовірно, вивозять з Криму в Росію. Таку думку висловив адвокат українця після того, як він намагався дізнатися, куди і з якої причини етапують активіста.

«Для Володимира Балуха з його відкритою проукраїнської позицією етапування в російську колонію - це пряма загроза його життю», - сказала Скрипник.

Правозахисниця також зазначила, що етапування Балуха за межі Криму порушує міжнародне гуманітарне право.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що українського політв'язня Володимира Балуха етапували з Сімферопольського СІЗО в окупованому Росією Криму. Про переміщення активіста стало відомо після того, як його дружина Наталя Балух знову спробувала передати в СІЗО передачу для політв'язня.

Зазначимо, 13 лютого Балуха етапували з керченської колонії в Сімферополь.

28 січня, Верховний суд анексованого Росією Криму відмовив адвокатам українського активіста Володимира Балуха в зменшенні терміну ув'язнення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: