Стало відомо, куди етапували Балуха з Краснодара

Читать на русском
Українського політв'язня Володимира Балуха вивезли в СІЗО міста Армавір Краснодарського краю (РФ).

Українського політв'язня Володимира Балуха вивезли в СІЗО міста Армавір Краснодарського краю (РФ).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення Кримської правозахисної групи у Facebook.

Чийгоз розповів, куди вивезли політв'язня БалухаВолодимира Балуха, який перебував у СІЗО Сімферополя в анексованому Криму, вивезли у російський Краснодар.

Правозахисники наголошують, що у кримчанина досі немає теплих речей, так як напередодні етапу у його дружини Наталії Балух в СІЗО Сімферополя не прийняли посилку з речами і продуктами. У камері спецблоку він в даний час один.

«Раніше ми повідомляли, що 21 лютого 2019 року, пізно ввечері Балуха вивезли з СІЗО міста Краснодара. Куди саме везуть Балуха ні родичам, ні адвокатам не повідомили. Причини його певоду з керченської колонії на територію РФ також досі невідомі», - йдеться в повідомленні.

Також правозахисники підкреслюють, що подібні дії влади РФ по відношенню до Балуха порушують не тільки міжнародне гуманітарне право, а й закони самої Російської Федерації.

Раніше адвокати засудженого в Криму українського активіста Володимира Балуха, якого 22 лютого вивезли з СІЗО Краснодара, заявили, що не володіють інформацією про те, в яку колонію його відправлять.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз заявляв, що українського політв'язня Володимира Балуха етапували з Сімферопольського СІЗО в Краснодар. Правозахисники переконані, що Балух може постраждати в РФ за свою проукраїнську позицію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: