Суддя, який виніс вирок Януковичу, заявив про погрози

Читать на русском
Владислав Дев'ятко повідомив, що отримав листа з погрозами. Його відправлено з електронної пошти під назвою С14.

Голова Оболонського районного суду Києва Владислав Дев'ятко, який, зокрема, вів справу Віктора Януковича, заявляє про отримання листа з погрозами з електронної пошти під назвою С14.

Як пише «Слово і Діло», відповідну заяву опубліковано на сайті Вищої ради правосуддя.

«На виконання вимог закону повідомляю, що 18 березня 2019 року об 11:14 на адресу Оболонського районного суду Києва [email protected] з електронної пошти [email protected] прийшло електронне повідомлення із заголовком "Чекай, сволото" і з вкладенням погрозливого змісту», - сказано в заяві.

Суддя Дев'ятко розцінює цей факт як кримінальне правопорушення, а саме - загроза насильством судді у зв'язку із здійсненням ним правосуддя. Він просить Вищу раду правосуддя і Генеральну прокуратура розслідувати цей інцидент.

Відзначимо, що глава націоналістичної організації С14 Євген Карась ще 20 березня у своєму профілі в соціальній мережі Facebook спростував причетність організації до розсилки цих листів.

«Хтось від імені С14 розіслав листи. В десятки судів і прокуратур України. Тепер співробітників оперативних і оперативно-технічних служб легально відправлять на «прослушку» і стеження за активістами С14. У всіх регіонах України», - зазначив він.

Як повідомлялося, голова МВС Арсен Аваков заявив, що радикали з С14 працюють на СБУ. За його словами, агітаційні матеріали для членів С14, які брали участь в акції, присвяченій справі Гандзюк, 9 лютого, коли їх затримали поліцейські, доставили співробітники СБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: