Українці назвали кандидатів на посаду прем'єра після президентських виборів

Читать на русском
Серед запропонованих соціологами кандидатів на посаду прем’єр-міністра після виборів президента України найчастіше громадяни підтримують діючого голову уряду Володимира Гройсмана.

Серед запропонованих соціологами кандидатів на посаду прем’єр-міністра після виборів президента України найчастіше громадяни підтримують чинного голову уряду Володимира Гройсмана (13%).

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать дані опитування КМІС.

Із чим так і не впорався за два роки роботи Кабмін Гройсмана?14 квітня виповнюється два роки з моменту призначення уряду Володимира Гройсмана. Підбивали підсумки роботи експерти.

У списку, який соціологи надали респондентам, також фігурують Сергій Тарута (7,2%), Арсеній Яценюк (6,1%), Віктор Медведчук (3,7%), Анатолій Кінах (1,9%), Віктор Бондар (1,5%), Юрій Луценко (1,5%), Ігор Палиця (0,9%). Ще 4,8% вказали іншого, 54,9% вагається з відповіддю, а 4,3% відмовилися відповідати.

Формулювання питання було наступним: «Після президентських виборів можливим є переформатування коаліції і затвердження нового голови уряду - прем’єр-міністра. Зараз обговорюються різні варіанти, хто може стати прем’єром. Серед діячів зі списку, кого б ви особисто хотіли бачити головою уряду - прем’єр-міністром після президентських виборів?».

Київський міжнародний інститут соціології провів всеукраїнське опитування громадської думки з 12 по 23 березня 2019 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2014 респондентів. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.

Відзначимо, за даними опитування Соціологічної групи «Рейтинг», в середині березня рейтинг кандидатів очолювали Володимир Зеленський (24,9%), Юлія Тимошенко (18,8%) і Петро Порошенко (17,4%).

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» писало як Кабмін виконує свої обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: