В Україну не пустили двох російських акторів

Читать на русском
За порушення закону про правовий режим на тимчасово окупованій території росіянам заборонили в'їзд на територію України на 3 роки.

В Україну не пустили двох російських акторів за незаконне відвідування тимчасово анексованого Криму.

Про це повідомляє прес-центр ДПСУ в понеділок, 25 березня, пише «Слово і Діло».

За інформацією, 24 березня, двох акторів театру і кіно не пустили в Україну. Один із них прилетів рейсом із Мінська до аеропорту «Бориспіль». Інший російський актор прилетів до Одеси і збирався брати участь у зйомках серіалу.

За порушення закону про правовий режим на тимчасово окупованій території росіянам заборонили в'їзд на територію України на 3 роки.

Відзначається, що з початку року прикордонники зафіксували понад тисячу фактів порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповані території і виїзду з них. А в минулому році зареєстровано майже 2,2 тис. порушень.

За незаконний в'їзд на тимчасово окуповані території склали 800 адмінпротоколів. Крім того, за це порушення 310 іноземцям відмовили в перетині держкордону, а майже 240 заборонили в'їжджати в Україну. Зокрема, з початку 2019 року в'їзд в Україну заборонили 35 діячам культури і мистецтва з-за кордону.

Раніше журналісту італійської державної телерадіокорпорації RAI Марку Іннаро відмовили у в'їзді в Україну для висвітлення виборів президента країни.

Також нагадаємо, в Україну не пустили канадського журналіста з громадянством РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: