Прикордонники РФ безпідставно відмовляють українцям у в'їзді

Читать на русском
За даними ДПСУ, тільки через пункт пропуску «Нехотєєвка» навпроти українського пункту «Гоптівка» без причин не були пропущені понад 90 українців.

Громадяни України протягом останніх трьох днів неодноразово повідомляли співробітникам Держприкордонслужби про те, що ФСБ РФ без пояснень не пропустила їх на територію Росії.

Про це повідомили у ДПСУ, пише Слово і Діло

За даними ДПСУ, тільки через пункт пропуску «Нехотєєвка» навпроти українського пункту «Гоптівка» без причин не були пропущені понад 90 українців.

«Російські прикордонники не пояснюють причин непропуску, або посилаються на міфічний указ про заборону в'їзду на територію Росії автомобілів з великим об'ємом двигуна таких, як Toyota-Prado, Volkswagen-Passat та інші. Розуміючи, що таким чином вони порушують права людини на вільне пересування, працівники ПС ФСБ РФ здійснюють відеофіксацію, змушуючи українських громадян говорити, що останні повертаються в Україну за власним бажанням», - повідомляє прес-служба ДПСУ.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада заборонила росіянам бути спостерігачами на виборах в Україні.

У МЗС РФ заявили, що Росія не направлятиме в Україну своїх спостерігачів.

Голова ОБСЄ і міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак запропонував Україні переглянути рішення про заборону спостерігачам із Росії бути присутніми на виборах президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: