В Україну не пустили італійського журналіста – ЗМІ

Читать на русском
Журналіст італійської державної телерадіокорпорації прилетів з Москви транзитом через Мінськ разом з російським оператором і отримав відмову, пишуть російські ЗМІ.

Журналісту італійської державної телерадіокорпорації RAI Марку Іннаро відмовили у в'їзді в Україну для висвітлення виборів президента країни.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 25 березня, повідомляє ТАСС з посиланням на віце-президента Асоціації італійських підприємців в Росії Вітторіо Торрембіні.

«Він [Іннаро] полетів з Москви до Києва через Мінськ з метою висвітлювати президентські вибори... У нього були заплановані різні інтерв'ю з представниками політичних, релігійних кіл. Він прилетів разом з російським оператором. В аеропорту Бориспіль його затримали на чотири години минулої ночі, потім відправили разом з оператором назад до Мінська і дали йому акт, де сказано, що він є загрозою для безпеки України - акт українською, без перекладу, без адвоката», - сказав Торрембіні.

Згідно з інформацією РИА Новости, Іннаро постійно живе в Москві, де працює власним кореспондентом італійського телеканалу. У коментарі агентству він повідомив, що співробітники української прикордонної служби поставили йому в паспорт штамп про відмову у в'їзді, мотивувавши це «недостатніми обґрунтуваннями мети перебування».

Також Іннаро заявив, що його акредитація для роботи президентські вибори вже готова в ЦВК України, і сьогодні вранці він мав намір її забрати.

Нагадаємо, на початку березня був закритий в'їзд в Україну терміном на один рік для австрійського журналіста Крістіана Вершютца. В СБУ пояснили заборону тим, що журналіст протягом останніх чотирьох років відвідував тимчасово окуповані території України через неконтрольовані пункти пропуску з території РФ, чим порушив порядок перетину українського кордону.

У середині березня в Україну не пустили канадського журналіста з російським громадянством.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: