ФСБ затримала українця на в'їзді до Криму

Читать на русском
Стосовно чоловіка порушать кримінальну справу за ознаками замаху на незаконне перетинання державного кордону РФ.

В анексованому Криму російські прикордонники затримали 37-річного громадянина України, який намагався проїхати через пункт пропуску Армянськ.

Як пише «Слово і Діло», у чоловіка виявили нібито підроблений парспорт, повідомляє ТАСС з посиланням на ФСБ у четвер, 28 лютого.

ФСБ заборонила українському фотографові в'їзд до КримуСмутко також заявила, що Росія заборонила їй в'їзд до анексованого Криму через її професійну діяльність.

Відзначається, що чоловік прямував до Криму пішки.

«У ході здійснення перевірки пред'явленого ним національного паспорта співробітник прикордонного контролю виявив ознаки його підробки. 37-річний громадянин України затриманий до з'ясування всіх обставин вчиненого правопорушення та прийняття подальшого процесуального рішення», - йдеться в повідомленні.

У ФСБ стверджують, що підробка паспорта була встановлена ​​спеціальною технікою.

«Громадянин України пояснив, що паспорт він оформив у знайомих на території України ще у 2011 році за велику грошову винагороду. Він використовував його для вирішення питань у всіх інстанціях за місцем проживання», - додали в російській спецслужбі.

У ФСБ мають намір порушити відносно українця кримінальну справу за ознаками «замаху на незаконне перетинання державного кордону РФ».

Раніше, у січні, ФСБ РФ заявила про затримання громадянина України, який нібито намагався потрапити в Крим в обхід пунктів пропуску, тому що у нього не було документів.

Наприкінці грудня 2018 року співробітники ФСБ РФ в Криму заявили про затримання учасника батальйону імені Номана Челебіджихана.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: