В Україну не пустили канадського журналіста з громадянством РФ

Читать на русском
Українські прикордонники не пустили на вибори канадського журналіста з громадянством РФ через відвідування анексованого Криму.

Державна прикордонна служба України не пустила в країну журналіста з громадянством РФ на вибори президента через відвідування анексованого Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу в четвер, 14 березня, заявив речник Держприкордонслужби Олег Слободян, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Громадянин РФ, який постійно проживає в Канаді і працює там на одному з телеканалів. Вони отримали акредитацію від ЦВК, але в ході детального спілкування на лінії державного кордону ми з'ясували, що він порушував законодавство України і відвідував Крим через закриті пункти пропуску, тому ми відмовили в перетині кордону», - пояснили в ДПСУ.

За словами речника відомства, журналісту також заборонили в'їзд в Україну терміном на три роки.

Минулого тижня стало відомо, що СБУ заборонила в'їзд журналісту телеканалу ORF Крістіану Вершютцу на один рік, оскільки протягом останніх чотирьох років він відвідував тимчасово окуповані території Донбасу і Криму через неконтрольовані пункти пропуску з території РФ, чим порушив порядок перетину українського кордону.

У СБУ заявили, що підставою для такого рішення стала необхідність гарантованої безпеки журналістові.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: