Геращенко розповіла подробиці відновлення моста в Станиці Луганській

Читать на русском
Україна направила 26 будівельників та 13 одиниць будівельної техніки до зруйнованого сепаратистами мосту в Станиці Луганській, щоб почати реконструкцію.

Україна направила 26 будівельників та 13 одиниць будівельної техніки до зруйнованого сепаратистами мосту в Станиці Луганській, щоб почати реконструкцію.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи по Донбасу Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook у понеділок, 25 березня, передає «Слово і Діло».

За її інформацією, міст сепаратисти зруйнували у 2014 році, а на його уламках встановили свій блокпост.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє збільшити кількість контрольних пунктів в'їзду-виїзду на лінії розмежуванняСказано 15 березня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Щорічно під час переходу цими руїнами гинуть люди, люди похилого віку ламають руки - ноги. Всі ці роки Україна заявляла про готовність негайної реконструкції. І разом із Міжнародним комітетом Червоного Хреста, які пропонували свою участь у ремонті об'єкту, і самостійно», - написала вона.

«Разом зі снігом зійшли всі ті дощечки, залишки сходів, парапети, які бойовики називали «мостом», і це реально пекельна дорога, яку щодня змушені долати тисячі українців. Українська сторона напередодні направила дипломатичну ноту країнам «нормандського формату» - ми вимагаємо від РФ режиму тиші на час проведення ремонтних робіт й приступаємо до реконструкції», - підкреслила вона.

Геращенко також повідомила, що 25 березня представник України в ТКГ Євген Марчук провів відеоконференцію з командувачем ООС Сергієм Наєвим, який знаходиться в Станиці Луганській і який доповів про повну готовність української сторони приступити до реконструкції моста і до повноцінної роботи КПВВ «Золоте». На місці також знаходяться представники СММ ОБСЄ.

«На жаль, РФ не дала жодної відповіді на запит про забезпечення режиму тиші. Ми очікуємо від ОБСЄ і країн «нормандського формату» чіткого публічного звернення до РФ із вимогою припинити блокування рішення гуманітарних проблем Донбасу, прибрати свій блок-пост посеред зруйнованого моста, негайно провести розмінування територій поблизу Сіверського Дінця та забезпечити режим тиші для українських будівельників», - підкреслила Геращенко.

Нагадаємо, за інформацією ОБСЄ, бойовики поширюють інформацію про закриття КПВВ «Станиця Луганська».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: