Бойовики поширюють інформацію про закриття КПВВ «Станиця Луганська» – ОБСЄ

Читать на русском
На окупованій території Луганської області бойовики поширюють інформацію про закриття КПВВ Станиця Луганська. Люди стоять у чергах, щоб перетнути кордон.

На окупованій території Луганської області бойовики поширюють інформацію про закриття КПВВ «Станиця Луганська».

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє збільшити кількість контрольних пунктів в'їзду-виїзду на лінії розмежуванняСказано 15 березня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Зазначається, що на КПВВ «Станиця Луганська» спостерігачі бачили близько 450 людей в черзі на вихід з підконтрольних уряду районів, а також приблизно 1 000 людей, які прямували у протилежному напрямку.

Співробітник Державної прикордонної служби України повідомив спостерігачам, що збільшення пасажиропотоку на КПВВ пов’язано з тим, що деякі люди вважають, що з 25 березня КПВВ закриють на 10 днів. Він додав, що йому невідомо про подібні плани.

А на блокпості збройних формувань, представники ОБСЄ побачили приблизно 500 людей в черзі в напрямку підконтрольних уряду районів і орієнтовно 150 чоловік у черзі в протилежному напрямку. На цьому ж блокпості член збройних формувань повідомив, що збільшення кількості людей пов’язано з тим, що деякі люди вважають, що з 25 березня КПВВ буде закритий.

Незаконне збройне формування «Народна міліція ЛНР» на окупованій території Луганщни поширює листівки, у яких зазначається, українська сторона закриє КПВВ «Станиця Луганська», а людей відправить через КПВВ «Золоте», яке нібито заміноване Збройними силами України.

Нагадаємо, вчора українська сторона відкрила КПВВ «Золоте».

Також відомо, що Україна готова відремонтувати міст на лінії розмежування в «Станиці Луганській» за умови «режиму тиші».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: