Спецконфіскація «грошей Януковича»: НАБУ отримало доступ до документів Ощадбанку

Читать на русском
В Антикорупційному бюро продовжують отримувати доступ до документів у справі про можливі порушення при спецконфіскації грошей Януковича.

У рамках кримінального провадження за фактом можливої ​​розтрати посадовими особами Ощадбанку за попередньою змовою з посадовцями Генеральної прокуратури коштів офшорних компаній, які були спецконфісковані як «гроші Януковича», детективи НАБУ отримали доступ до документів державного банку.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив просив суд надати доступ до документів Ощадбанку за рахунками двох офшорних фірм Akemi Management Limited і Loricom Holding Group, а саме: документів, які подавалися з метою ідентифікації компанії; справи з юридичного оформлення рахунків; договорів про відкриття рахунків, договорів, додаткових угод; інформації про IP-адреси обладнання, з якого здійснювалося дистанційне керування рахунками; документів, які були підставою для руху коштів і цінних паперів за рахунками, та виписок про рух коштів на рахунках офшорок.

Суд задовольнив клопотання.

Як відомо, представники офшорних компаній через суд змусили НАБУ порушити низку кримінальних проваджень за фактами можливих злочинів при спецконфіскації «грошей Януковича». Так, наприклад, НАБУ проводить розслідування можливих зловживань голови Держфінмоніторингу.

Крім того, Бюро перевіряє голову правління Ощадбанку та його підлеглих за фактами розтрати грошей офшорних компаній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: