У ГПУ відреагували на зняття санкцій із Клюєва

Читать на русском
Спікер Генеральної прокуратури Андрій Лисенко прокоментував рішення Європейського союзу про зняття санкцій з колишнього глави Адміністрації президента за часів Віктора Януковича Андрія Клюєва.

Речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко прокоментував рішення Європейського союзу про зняття санкцій із колишнього глави Адміністрації президента за часів Віктора Януковича Андрія Клюєва.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на його повідомлення, оприлюднене в Facebook у вівторок, 5 березня.

Без портфеля: в яких міністерствах найчастіше змінювалися міністриСкільки міністрів було в Україні за роки незалежності та які нові Міністерства з’явилися в уряді, а які були ліквідовані.

Він зазначив, що сьогодні в Офіційному журналі ЄС було опубліковане рішення Ради ЄС від 4 березня 2019 року про продовження на рік (до 6 березня 2020 року) санкцій проти колишніх українських чиновників, причетних до присвоєння і розтрати державних коштів.

Повідомляється, що зазначеним рішенням передувало тривале співробітництво між Генеральною прокуратурою України і компетентними органами Європейського союзу. Зокрема, українська сторона надала вичерпну інформацію щодо стану кримінального переслідування екс-чиновників і дотримання їхніх прав на захист. Надані ГПУ матеріали стали правовою основою для чергового продовження санкцій, заявив Лисенко.

Спікер ГПУ зазначив, що зараз досудове розслідування щодо багатьох кримінальних проваджень щодо осіб, проти яких запровадили санкції, знаходиться на завершальній стадії. За деякими - слідство завершене, матеріали проваджень відкриті для ознайомлення стороною захисту і постраждалим. Після скерування обвинувальних актів до суду Генеральна прокуратура України наполягатиме на засудженні зазначених осіб та конфіскації заарештованих активів.

Санкції Європейського союзу продовжують діяти щодо 12 осіб з 2014 року. цього року зі списку санкцій виключили Андрія Клюєва. Однак, незважаючи на зняття санкцій ЄС, правоохоронні органи України продовжують розслідування в кримінальному провадженні щодо Клюєва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: