Законопроект про спецконфіскацію досі не ухвалений, незважаючи на обіцянку Медуниці

Читать на русском
Законопроект про спецконфіскацію коштів часів Януковича досі не ухвалений парламентом, незважаючи на обіцянку Олега Медуниці.

Народний депутат Олег Медуниця («Народний фронт») не виконав у 2016 році обіцянку про те, що законопроект про спеціальну конфіскацію арештованих коштів часів Віктора Януковича обов'язково буде ухвалений.

Нагадаємо, 20 вересня 201 року у Верховній Раді був зареєстрований урядовий проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення стягнення в дохід держави необґрунтованих активів».

«Це наша принципова позиція («Народного фронту» – ред.). Ми вітаємо, що президент у своєму виступі зазначив, що цей закон потрібно ухвалити, що про це сказав прем'єр-міністр. Ми зараз учергове модернізуємо цей закон, і вважаємо, що нам потрібно запроваджувати механізм судової спецконфіскацїі для коштів, отриманих злочинним шляхом. Ми обов'язково ухвалимо, протиснемо через Верховну Раду цей закон», – запевнив Медуниця.

Медуница заверял, что законопроект о спецконфискации обязательно будет принятСлово і Діло

Але у вересні парламент не зміг включити законопроект до порядку денного через брак голосів. Пізніше восени рішення щодо законопроекту знову не ухвалили. На початку грудня відбулося голосування за скерування на повторне перше читання проекту закону про спецконфіскацію й знову голосів не вистачило.

Ухвалити закон закликав депутатів прем'єр-міністр Володимир Гройсман, але й на початку минулого року для документа достатньої кількості голосів не знайшлося.

Незважаючи на голосування Медуниці на підтримку всіх вищевказаних рішень, обіцянка досі не виконана.

Раніше «Слово і Діло» писало про те, які законодавчі ініціативи обіцяли відстоювати у Верховній Раді мажоритарники Сумської області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: